Rebarbarahab
Hozzávalók:
A habhoz:
- 750 g rebarbara
- 2 evőkanál zabpehely
- 100 g barnacukor
- 1 tojásfehérje
- 1 rúd fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1/8 l száraz fehérbor
A pehelyhez:
- 100 g zabpehely
- 3 evőkanál barnacukor
|
|
|
Elkészítése:
Egy nagy fazékban melegítsük fel a bort, a citromhéjat, a 100 g cukrot és kb. 10 percig lassan főzzük. Közben mossuk meg és tisztítsuk meg a rebarbarát. A héját húzzuk le, és vágjuk fel 2 cm-es darabokra. A rebarbaradarabokat tegyük a szirupba, és lefedve főzzük puhára. Vegyük ki a fahéjat, keverjük hozzá a zabpelyhet, és két tálban elosztva hűtsük ki.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a zabpelyhet cukorral, és hűtsük ki. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a rebarbara feléhez. Tálaláskor rakjuk rétegesen a poharakba a kompótot és a rebarbarahabot. A pirított zabpehellyel szórjuk meg a hab tetejét. |