Citromos csirkekrémleves
- 0,5 kg csontos csirkemell
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg zellergumó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 4 dkg margarin
- 1 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- 1 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors, csipetnyi tengeri só
|
|
|
Elkészítése:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval és borssal ízesített vízben puhára főzzük. A megfőtt csontos húst kivesszük a levesből, lebőrözzük és kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük.
A főtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztből a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük az turmixolt levest. A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat. Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint savanyítjuk citrommal. |