Téli zöldségtál
Hozzávalók:
- 8 kisebb burgonya
- 300 g friss vagy mélyhűtött kelbimbó
- 200 g sárgarépa
- 175 g majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál borecet
- 2 teáskanál "zellermag" (zellertermés)
- 1 evőkanál felaprított metélőhagyma vagy petrezselyemzöld
- só
- bors
|
|
|
Elkészítése:
Előkészítési idő:15 perc Főzési idő: 20 perc
Vizet forralunk fel, melybe beletesszük az alaposan megmosott és hámozás nélkül megfelezett burgonyát. 15 percig lassan forraljuk, amíg meg nem puhul. Ezalatt megmossuk és megtisztítjuk a kelbimbót, meghámozzuk a répát, és ferdén körülbelül 5 mm vastag szeletekre vágjuk. Másik serpenyőben, kevés vízben a kelbimbót és a répát 10 perc alatt megfőzzük, úgy, hogy ne legyen puha.
Kis tálban habverőkanállal összekeverjük a majonézt, mustárt, ecetet és a "zellermagokat", majd sóval-borssal ízesítjük.
A zöldséget szűrőben jól lecsepegtetjük, majd egy lapos tálon szépen elrendezzük. Kevés mártást öntünk rá, megszórjuk metélőhagymával, és azonnal tálaljuk. A többi mártást külön kínáljuk a zöldségtálhoz.
Ez az ízletes téli zöldségkeverék jól illik hátszínsülthöz vagy baromfihoz. Vegetáriánusoknak 2 személyes főfogásként elegendő, köretként 8 személynek. | |