Vörös áfonyás sertésborda
Hús gyümölccsel? Van aki, ki nem állhatja, de ne higgyünk nekik. Ez az erdei gyümölcsös ínyencség bárkit meggyőz.
6 sertésborda kicsit kiklopfolva
2 csésze friss vagy fagyasztott vörösáfonya (lehet fekete is)
3/4 csésze cukor
1 tk só
1/4 tk őrölt bors (tipp: ha nincs, vegyünk egy borsőrlőt! A frissen őrölt bors és a boltban kapható őrölt változat között a különbség ég és föld)
kevéske víz |
|
|
Elkészítése:
1. Serpenyőben, kevés olajban kicsit pirítsuk át a bordákat, majd itatóssal, szalvétával szedjük le róla a felesleges olajat. 2. Az áfonyát, a cukrot, a sót és a borsot engedjük fel 1 csésze vízzel, 3. …majd a fűszeres, gyümölcsös keverékünket öntsük a hús alá. 4. Forraljuk fel, majd lassú tűzön kb. 45 perc alatt főzzük, pároljuk puhára. 5. Időről időre pótoljuk a távozó vizet.
| |