Csevabcsicsa
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g vegyes darált hús
- 50 g margarin
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
- 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
- 1 kávéskanál majoránna
- só, bors
|
|
|
Elkészítése:
Összegyúrjuk a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnával, és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt lilahagyma-karikákat teszünk a tetejére. Paprika, paradicsom és parasztkenyér vagy rizs illik hozzá.
|