Cukorborsó-saláta
Hozzávalók:
- 350 g zsenge cukorborsóhüvely
- 200 g koktélparadicsom
- 100 g baconszalonna
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 szál póréhagyma
- 1 kis fej jégsaláta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1citrom leve
- cukor
- só
- frissen őrölt bors
|
|
|
Elkészítése:
A cukorborsóhüvelyeket megmossuk és megtisztítjuk. Főzzük 3 percig forró, sós vízben, hűtsük le, majd egy szűrőn csepegtessük le. A megmosott és megtisztított salátát tépdessük apró darabokra. A póréhagymát és a paradicsomot tisztítsuk és mossuk meg, a hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.
A szalonnát egy teflonserpenyőben, zsiradék hozzádása nélkül pirítsuk aranybarnára, ha kihűlt aprítsuk fel. Az apróra vágott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citromlével, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítsük pikánsra. A hozzávalókat forgassuk meg salátalében, majd osszuk szét tálkákban.
Ropogós, fokhagymás baguette kiválóan illik hozzá. | |