Indiai rizssaláta csirkével
Hozzávalók:
- 12, 5 dkg előfőzött barna rizs
- 20 dkg kicsontozott főtt csirkehús
- 15 dkg friss, hámozott ananász
- 2 banán
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1, 5 dl joghurt
- 1, 2 dl lezsírozott csirkeleves
- 1 hús- vagy zöldségleveskocka
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 kis cső piros színű paprika
- 1-2 teáskanál frissen reszelt gyömbérgyökér
- 1 teáskanál currypor
- 1 ágacska citromfű
|
|
|
Elkészítése:
Előkészítési idő: 45 perc
A rizst 2, 5 dl vízben, a húsleveskockával fedő alatt, gyenge tűzön 35 percig pároljuk. Közben a csirkehúst csíkokra aprítjuk, a banánt meghámozzuk majd az egyiket karikára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A másikat összetörjük, és a joghurttal, a tejföllel, az olajjal, az ecettel és a csirkelevesseSl hidegen krémmé keverjük. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra összevágjuk. A paprikát megfelezzük, magházát és magjait eltávolítjuk, húsát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. Az ananászt kis kockákra vágjuk.
A megpuhult rizst összekeverjük a hússal, az ananásszal, a banánkarikákkal, a hagymadarabkákkal, és paprikacsíkokkal, majd elvegyítjük a joghurtos mártással. Gyömbérrel, curryvel és kevés sóval tovább fűszerezzük. A citromfüvet megmossuk, lecsöpögtetjük és a felét apróra vágva belekeverjük a salátába. A megmaradt levélkéket az étel tetejére szórjuk. | |