Fahéjas darapuding málnaöntettel
Hozzávalók:
- 200 g búzadara
- 200 g édes tejszín
- 75 g cukor
- 1 l tej
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 lap zselatin
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
A málnaöntethez:
- 250 g fagyasztott málna
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
- 2 cl narancslikőr
|
|
|
Elkészítése:
A tejet főzzük fel a sóval, a cukorral, a citromhéjjal és a vajjal, majd állandó kevergetés közben öntsük bele a búzadarát. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a darát bedagadni. A zselatint 10 percre áztassuk hideg vízbe, alaposan nyomkodjuk ki, majd adjuk a még forró grízhez, végül szórjunk bele fahéjat. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a kihűlt grízbe. A masszát töltsük hideg vízzel kiöblített, kisebb formákba, melyeket 2 órára tegyünk hideg helyre.
A málnaöntethez a kiolvadt málnát egy szűrőn passzírozzuk át, majd keverjük össze a likőrrel és a vaníliáscukorral. Az öntetet osszuk el a desszerttányérokon, a közepére borítsuk ki a pudingot a formákból. A tetejét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával, és azonnal tálaljuk. |