Sertésszelet dijoni módra
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 sertésszelet (egyenként 1,5 cm vastag, összesen kb. 700 g)
- 2 evőkanál margarin
- 1 1/2 teáskanál aprított friss kapor, vagy 1 teáskanál szárított kaporlevél
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- kaporlevél ízlés szerint
- só
- fekete bors
|
|
|
Elkészítése:
Előkészítési idő: 7 perc Főzési idő: 9 perc
A sertéshússzeleteket 2 fólia közé helyezzük, és nagyjából 0,5 cm vastagságúra kiklopfoljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és elkeverjük a mustárral és a kaporral, és a hús mindkét oldalát bevonjuk ezzel a keverékkel. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál margarint, beleteszünk 2 szelet húst, majd mindkét oldalon közepes hőmérsékleten 2 percig sütjük, utána kivesszük és melegen tartjuk. A másik két szeletet a maradék margarinon sütjük meg.
Ezután a kaporleveleket megmossuk és szárazra töröljük. A sertésszeleteket sóval és borssal ízesítjük, a kaporral körítjük és azonnal tálaljuk. Ehhez az energiaszegény ételhez zöld saláta illik zsemlekockákkal és vékony parmezáncsíkokkal. |