Almás-mazsolás rizs
Hozzávalók:
3 ek vaj
1 csésze hosszúszemű rizs (tipp: a basmati rizs, ha nem is kapható mindenütt, nagyon illik ehhez!)
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínű mazsola
1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is) |
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél. Öntsük rá a csirke alaplevet, forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot. Garantáltan más lesz, mint a rizibizi! |