Narancsos sertéskaraj
Hozzávalók:
- 4 sertéskaraj (egyenként 1 cm vastag, összesen 600 g)
- 2 közepes méretű narancs
- 3 újhagyma
- 1 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 evőkanál olaj
- 1/8 l tyúkhúsalaplé
- 2 evőkanál ketchup
- só
- fekete bors
|
|
|
Elkészítése:
Előkészítési idő: 12 perc Főzési idő: 11 perc
A karaj felesleges zsíros részét levágjuk. Nagyobb serpenyőben a vajat és az olajat felforrósítjuk. A húsdarabokat sóval és borssal ízesítjük, és egy oldalon 4 percig sütjük.
Közben 1 narancs héját finomra reszeljük és félrerakjuk. Mindkét narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső, fehér hártya is lekerüljön róla. A narancs húsát keresztben karikára vágjuk, a magokat közben óvatosan eltávolítjuk
A karajt megfordítjuk és 3 percig tovább sütjük, amíg a húsba beleszúrva tiszta lé nem buggyan ki belőle. Közben az újhagymákat megtisztítjuk, megmossuk, és durvára vágjuk. A tyúkhúsalaplét és a ketchupot csészében elkeverjük. A kész karajokat tálra tesszük át, majd lefedve melegen hagyjuk.
Ekkor a hagymát a serpenyőben kb. 2 percig pároljuk, amíg össze nem esik. A leveskeveréket hozzáöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk.
A narancskarikákat és a hús sütés közben keletkezett levét beleöntjük a szószba. Tetszés szerint sóval és borssal ízesítjük. A szósszal leöntjük a hússzeleteket, majd megszórjuk a reszelt narancshéjjal. Azonnal tálaljuk. |