Csirkés rollatini
Kétféle ínycsiklandó sajt, fehérborban párolt csirke, fokhagyma, mi kell még? Elrontani nehéz, megszeretni könnyű!
2 csirkemellfilé
1/2 csésze reszelt parmezán
1 gerezd reszelt fokhagyma
4 tk vaj
4-6 vékony szelet prosciutto sonka
100 gr szeletelt mozzarella
1/3 csésze fehérbor
1/4 csésze olívaolaj
csipetnyi feketebors, só |
|
|
Elkészítése:
1. Mielőtt hozzáfognánk a hús előkészítéséhez, gyújtsuk (kapcsoljuk) be a sütőt! A megfelelő hőmérséklet kb. 165 fok lesz! 2. Klopfoljuk ki gyengéden a csirkehúst. 3. Szórjunk mindkét oldalára egy kevés parmezánt. 4. Tegyünk egy kevés fokhagymát és egy teáskanál vajat a hússzelet közepére. 5. Terítsünk a parmezános húsokra egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet mozzarellát. Hagyjunk néhány szelet sonkát a végére is. 6. Tekerjünk fel a sonkás-sajtos húst, majd a csinos kis hengereket tűzzük össze fogpiszkálóval. 7. Tegyük az egészet egy mélyebb serpenyőbe, locsoljuk meg az olívával és a borral, igazítsuk el a tetején az egy-két megmaradt sonkaszeletet, majd ízlés szerint borsozzuk, sózzuk. 8. Irány a sütő – mintegy 30 percre, és máris kész.
|