Majonézes cékla
Hozzávalók:
- 50 dkg cékla
- 4-5 evőkanál csíráztatott búza
- 2 dl kefir
- 1 tubus majonéz
- 1 kiskanál méz
- 1 zúzott fokhagyma
- citromlé
- csipetnyi őrölt köménymag
- kapribogyó a díszítéshez
|
|
|
Elkészítése:
Elkészítési idő: 55 perc
A megmosott céklát egészben - kuktafazékban a legjobb - megfőzzük. Közben a majonézt a kefirrel, a fokhagymával, a citromlével, a mézzel és a köménymaggal ízesítjük. A megfőtt, kihűlt és meghámozott céklát káposztareszelőn lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk, és a csíráztatott búzával együtt a mártásba keverjük. A tetejét kapribogyóval díszítjük, jól behűtve tálaljuk. |