Kacsahúsos vitamintál
Hozzávalók (4 személyre):
- 200 g sült kacsahús
- 200 g sárgarépa
- 120 g uborka
- 120 g vöröskáposzta
- 120 g nyers kukorica
- 80 g gomba
Fűszerek:
- só
- almaecet
- barnacukor
- őrölt fehérbors
- őrölt kömény
- gyömbér, kurkuma
- bazsalikom, tárkony, majoránna, lestyán
- fokhagyma, vöröshagyma
- napraforgóolaj
|
|
|
Elkészítése:
Az uborkát alapos mosás után, héjastól meggyaluljuk, kevéske sót adunk hozzá, utána ízlés szerint barnacukorral, almaecettel, őrölt fehérborssal ízesítjük, hozzáadunk két gerezd apróra vágott fokhagymát, pár csepp hidegen préselt napraforgóolajat.
A sárgarépát és a káposztát szeletelve, a zöldborsót és a gombát, valamint a nyers kukoricát megpároljuk kevés vízzel az alábbi fűszerezéssel: ízlés szerint só, fehér bors, bazsalikom, őrölt kömény, egy mokkáskanálnyi gyömbér, tárkony, kurkuma és lestyán. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne pároljuk túl puhára! A kacsahúst megsütjük fokhagymával, vöröshagymával és almával, sózva, majoránnával fűszerezve. Tálaláskor a felsorolt zöldségféléket körberakjuk, és közepére hidegen, bőröstől kockázott kacsasültet teszünk. | |