Tárkonyos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
2 evőkanál liszt
2 evőkanál margarin
2 evőkanál napraforgóolaj
4 evőkanál főzőtejszín |
|
-
3,5 dl tyúkhúsalaplé
-
2 mogyoróhagyma
-
4 tárkonyágacska
-
2 db babérlevél
-
só, bors |
Elkészítés:
Szórjuk meg liszttel, sóval és borssal a csirkemellfiléket. Mérsékelt hőfokon forrósítsuk fel a 2 evőkanál margarint és az egyik evőkanál olajat egy serpenyőben, és a csirkemelleket süssük 6-8 percig mindkét oldalunkon; majd vegyük ki, és tegyük félre. Közben hámozzuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát és a tárkonyról lecsipkedett levelek egy részét (1-2 levélkét hagyjunk meg a díszítéshez). Tegyük a serpenyőbe a többi olajat, és pároljuk a mogyoróhagymát 1-2 percig. Öntsük rá a húsalaplét, tegyük hozzá a babérlevelet és az összevágott tárkonylevél felét, majd addig főzzük, amíg a lé kb. felére csökken és besűrűsödik. Vegyük ki a babérlevelet, öntsük bele a tejszínt, és a maradék összevágott tárkonyt. A hússzeleteket tegyük ismét a serpenyőbe, és mindkét oldalukon forrósítsuk át. Ízesítsünk utána ha szükséges sóval és borssal. Szedjük ki a húsokat, öntsük le a mártással, és díszítsük a félretett tárkonylevelekkel |