Dinnye-uborka leves
Hozzávalók:
- 2 kisebb, recés héjú sárgadinnye
- 1 salátauborka
- 150 ml csirkehúsleves (kockából)
- 50 g krémsajt
- 2 evőkanál tejszín
- 1 csokor kapor
- 80 g mélytengerirák-hús
- só
- fehér bors
|
|
|
Elkészítése:
A dinnyét vágjuk ketté, a húsát vájjuk ki úgy, hogy körben maradjon kb. 1 cm. A meghámozott uborkát hosszában vágjuk ketté, a magját egy kanállal szedjük ki. A dinnyét az uborkát és a langyos levest turmixgépben pépesítsük össze. Ízesítsük a kaporral. (Néhány levelet tegyünk félre a díszítéshez.) Sóval és borssal fűszerezzük, majd hűtsük le hűtőszekrényben.
Közben a krémsajtot keverjük össze a tejszínnel. A lehűtött levest töltsük a fél dinnyehéjakba, tegyünk a tetejére egy csepp tejszínes krémsajtot, és szórjunk rá a rákhúsból. Díszítsük a félretett kaporral, és azonnal tálaljuk. | |