Zamatos citromos csirke
- Kb. 1 kg-os csirke 8 részre vágva
- 190 ml citromlésűrítmény
- 4 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál barnacukor
- 1 evőkanál fehér ecet
- 1 kávéskanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál mindegyikből: őrölt gyömbér, paprika, vöröshagymapor, kakukkfű, bazsalikom, só, bors
- kb. 60 g liszt
- 5 evőkanál olívaolaj
|
|
|
Elkészítése:
Keverjük össze egy tálban a citromlésűrítményt, a ketchupot, a cukrot, az ecetet, a szójaszószt, a gyömbért és a többi fűszert.
Forgassuk meg a csirkét a lisztben, forrósítsuk fel az olajat, és süssük barnára. Öntsük le az olajat, majd öntsük a mártást a csirkére, és lassú tűzön főzzük 35-40 percig fedő alatt. A hosszabb főzés alatt az ízek összeérnek, a zamatos, illatos vacsora már csak tálalásra vár. Kínálhatjuk friss salátával, vagy rizzsel. |